965 73 13 74 - Plaça de l'Ajuntament, 3, 03729 Senija, Alicante administracio@senija.es

Turisme

Senija, una localitat per a què la disfrutes, per a què trobes el que realment busques. Senija, tan lluny i tan prop. Lluny del soroll, de les aglomeracions, del bullici… i tan a prop de servicis, de la mar, de l’ambient, compres, diversió…

Senija un xicotet gran poble prop de tot i que té molt que oferir.

Tria Senija i disfruta-la!!

Que fer a Senija

  • Visita l’església Parroquial de Santa Catalina, construïda al segle XVIII sobre una antiguitat mesquita i on es venera a la patrona del poble, la Mare de Déu dels Desemparats.
  • Participa en alguna de les múltiples activitats de la seva moderna Casa de Cultura.
    Acostar-se fins a la partida rural Cometa i conegut per la seva ermita i atractiu entorn natural.
  • No perdreu els seus paràmetres naturals, com Les Bassetes, la Cova de la Garganta i l’arbre fossilitzat, la Creu Alta i la seva panoràmica impressionant, els llocs de cultiu, la zona recreativa …
  • Amb tot, aprofiteu les pràctiques de senderisme i cicloturisme.
  • No hi ha que oblidar-se dels seus restaurants, i és possible, degustar el seu “putxero amb pilotes”, “les coques” o el “mullador amb bulI” entre altres experiències culinàries.
Veure fullet

La nostra història.

Conquistada per les tropes de Jaume I en 1244, va ser donada a Pedro Arlandis Cortesa en 1258 com consta en document signat en Montpelier. En 1687 era senyoriu de Gaspar Bou de Peñarroya, cavaller eqüestre de l’Orde de Montesa i Sant Jordi de Alfama. Aquest cavaller va ser qui va regalar la imatge de la Verge dels Desemparats, actual patrona del municipi.